
6 powodów, dla których warto wypróbować masło kawowe
Nie wyobrażacie sobie dnia bez kubka kawy? My też nie! Okazuje się, że drogocenna kawa jest coraz częściej wykorzystywana przez branżę kosmetyczną, ale czy słyszeliście, że z ziaren kawy można…
Nie wyobrażacie sobie dnia bez kubka kawy? My też nie! Okazuje się, że drogocenna kawa jest coraz częściej wykorzystywana przez branżę kosmetyczną, ale czy słyszeliście, że z ziaren kawy można…
Nie wyobrażacie sobie dnia bez kubka kawy? My też nie! Okazuje się, że drogocenna kawa jest coraz częściej wykorzystywana przez branżę kosmetyczną, ale czy słyszeliście, że z ziaren kawy można również pozyskać masło? W dzisiejszym artykule skupimy się na drogocennych właściwościach masła kawowego.
O właściwościach kawy słyszał każdy, ale o właściwościach i o maśle kawowym samym w sobie już tylko garstka. Masło kawowe to całkowicie naturalny produkt. Pozyskuje się go z ziaren kawy typu Arabica, metodą na zimno. Masło podobnie jak kawa, zawiera kofeinę i bajeczny zapach. Masło ma jasnobrązowy kolor i zbitą konsystencję. Bez trudu rozpuszcza się w dłoniach i doskonale się wchłania. Musicie również wiedzieć, że masło kawowe jest bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, takich jak kwas linolowy czy palmitynowy. Masło kawowe to również cenne źródło karotenu, witaminy E, kofeiny czy fitosterolu roślinnego.
Sprawdź również: Masło z mango: właściwości o których musisz wiedzieć!
Przecież obiecaliśmy przedstawić Wam 6 powodów, dla których musicie obowiązkowo poznać masło kawowe. Ten naturalny produkt, ma się czym pochwalić. Gotowi? Zaczynamy!
Poznaj RYCYNOWE, KOSMETYCZNE ABC.
Comments are closed.